Investeren in Bitcoin

Investeren in Bitcoin

Het investeringsbedrijf Wilshire Phoenix wil graag een eigen beursgenoteerd bitcoin fonds registreren. De Amerikaanse onderneming heeft een verzoek ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Uiteraard zijn aandelen in dit soort fondsen duurder dan het zelf kopen van bitcoin. De bedrijven achter deze producten willen ook geld verdienen. Het is een manier voor investeerders die zich niet willen verdiepen in de techniek voor het opslaan van BTC om toch mee te doen in de markt. Bitcoin kopen kan op elk gewenste manier. 1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Crypto traden en kopen

Bitcoin fonds

Aandelen in het fonds biedt investeerders de mogelijkheid om zich bloot te stellen aan de bitcoin prijs, zonder deze zelf op te slaan. Investeren in een beursgenoteerd fonds is voor grote instituten nuttig dan zelf bitcoin kopen. Crypto traden op Plus500 is handig.

Het gaat in tegen de kernwaarde van bitcoin dat je zelf je eigen geld kunt beheren, maar toch heeft iedereen de vrijheid om met bitcoin te doen wat hij / zij wil.

Wilshire Phoenix kiest voor de toepasselijke naam Bitcoin Commodity Trust.

Concurrentie voor grijswaarden

Dit financiƫle product lijkt op de Grayscale Bitcoin Trust. Grijsschaal koopt maandelijks voor miljoenen dollars aan bitcoin om aan de vraag te voldoen, dus lijkt er wel interesse te zijn in dit soort producten.

Grijstinten richt zich met naam op grote bedrijven en gecrediteerde investeerders, terwijl Wilshire de retail investeerder op zich wil binden. Elk aandeel in het fonds wordt gedekt door bitcoin en volgt de prijs van bitcoin.