Gespecialiseerde datingsites bieden een schat aan expliciete gebruikersinhoud

Gespecialiseerde datingsites bieden een schat aan expliciete gebruikersinhoud

Een groep niche-datingsites heeft volgens beveiligingsonderzoekers de gegevens van honderdduizenden gebruikers in gevaar gebracht.

 

In totaal werden bijna 2,5 miljoen records weergegeven, inclusief expliciete afbeeldingen, audio-opnamen, chat-screenshots en transactie-informatie.

 

De gegevens hebben naar verluidt betrekking op gebruikers van negen datingsites, die elk geschikt zijn voor specifieke seksuele neigingen: Cougary, Gay Daddy Bear, Xpal, BBW Dating, Casualx, SugarD, 3somes, Herpes Dating en GHunt. second love review is positief.

 

Vergeet sextortion-zwendel, we maken ons meer zorgen over deepfake-ransomware

Streamingsite voor volwassenen lekt informatie over miljoenen gebruikers

Dit is waarom je ‘ongepaste inhoud’ niet moet bekijken op werkapparaten

 

De lay-out van elke website zou vergelijkbaar zijn, en een deel van die met bijbehorende Android-apps vermeldt Cheng Du New Tech Zone als ontwikkelaar.

 

Dating website-inbreuk

Het incident werd ontdekt door onderzoekers Noam Rotem en Ran Locar van vpnMentor, die zeggen dat de gegevens zijn weergegeven in een verkeerd geconfigureerde Amazon S3-bucket – een type cloudopslagbron dat door bedrijven wordt gebruikt om grote hoeveelheden informatie op te slaan.

 

https://www.youtube.com/embed/jx-f00MnEZI

 

Hoewel de blootgestelde gegevens geen uitgebreide persoonlijk identificeerbare informatie (PII) bevatten – zoals namen, telefoonnummers, adressen en inloggegevens – konden afbeeldingen nog steeds worden gebruikt door een toegewijde hacker om de identiteit van een gebruiker vast te stellen, waardoor de deur werd geopend voor op chantage gebaseerde oplichting .

 

‘We waren verbaasd over de grootte en hoe gevoelig de gegevens waren. Het risico van doxen dat bij dit soort dingen bestaat, is heel reëel – afpersing, psychologisch misbruik, ”zei Locar.

 

“Als gebruiker van een van deze apps verwacht je niet dat anderen buiten de app de gegevens kunnen zien en downloaden.” novamora review van veel mensen.

 

Een van de getroffen apps, Herpes Dating, is geschikt voor mensen met seksueel overdraagbare infecties, wat betekent dat de inbreuk mogelijk ook de informatie over de gezondheid van gebruikers zou kunnen schaden.

 

Hoewel de ontwikkelaar de fout nu heeft verholpen, is het onmogelijk te zeggen of ongeautoriseerde partijen toegang hebben gehad tot de schatkamer van gevoelige gegevens tijdens de periode waarin ze bleven verschijnen.

 

Een andere van de getroffen services, Casualx, vertelde TechRadar Pro dat het het vpnMentor-rapport betwist en ontkent dat de gegevens van zijn gebruikers openbaar zijn gemaakt.

 

“We gebruiken Softlayer om de gegevens en informatie van onze gebruikers op te slaan. Softlayer is een product van het bedrijf IBM. Casualx deelt geen gemeenschappelijke ontwikkelaar met andere apps zoals vpnmentor.com vermeldde. We hebben niet de functies zoals vpnmentor.com stelt: ‘spraakberichten en audio-opnamen’ (sic), ”zei het bedrijf.

 

TechRadar Pro vroeg ook om commentaar van Cougary, Gay Daddy Bear, Herpes Dating en 3somes, die geen van allen onmiddellijk reageerden.